1. First graphical web browser is ?

  1. Chrome
  2. Mosaic
  3. Netscape
  4. Explorer
View Answer

Answer: Option(C)


Memory: No memory available.

2. Which of the following is not a example of web browser ?

  1. Mosaic
  2. Nexus
  3. Opera
  4. Google
View Answer

Answer: Option(D)


Memory: Among the above choices except google all other are browsers. While google is a search engine.

3. A software application for accessing information on the internet is ?

  1. Search Engine
  2. Operating System
  3. Web Browser
  4. Web Server
View Answer

Answer: Option(C)


Memory: No memory available.

4. The first page of a browser is known as ?

  1. Front Page
  2. Post Page
  3. Home Page
  4. Both (A) and (C)
View Answer

Answer: Option(C)


Memory: No memory available.

5. Which one among the following is the world’s first “web browser” ?

  1. Netscape
  2. Mosaic
  3. WWW
  4. Internet Explorer
View Answer

Answer: Option(C)


Memory: WWW is the world’s first web browser created by Tim Berners Lee in the year 1990.

6. Who was created “WWW” ?

  1. Marc Andreessen
  2. Nicola Pellow
  3. Tim Berners-Lee
  4. Both (A) And (D)
View Answer

Answer: Option(C)


Memory: No memory available.

7. Nexus is the another name of

  1. Chrome
  2. Google
  3. Firefox
  4. WWW
View Answer

Answer: Option(D)


Memory: WWW was renamed to NEXUS to avoid confusion between software and WWW.

8. ‘WWW’ was created in ?

  1. 1994
  2. 1996
  3. 1999
  4. 1990
View Answer

Answer: Option(D)


Memory: No memory available.

9. Which of the following is used to render a webpage ?

  1. Server
  2. Browser
  3. Operating System
  4. DNS
View Answer

Answer: Option(B)


Memory: No memory available.

10. To open a new tab in browser one would press ?

  1. Ctrl+T
  2. Ctrl+N
  3. Ctrl+O
  4. Ctrl+S
View Answer

Answer: Option(A)


Memory: No memory available.

Related Post

1. Units and Measurements Questions and Answers
2. Basic Computer Questions and Answers
3. Economic System Questions and Answers
4. Synonyms Questions and Answers
5. Classification of Organism Questions and Answers
6. Analogy Questions and Answers
7. Resistance Questions and Answers
8. Important Days Questions and Answers

Chapter-Wise Topic

1. Chapter-wise questions and answers on computer
2. Chapter-wise questions and answers on english
3. Chapter-wise questions and answers on reasoning
4. Chapter-wise questions and answers on physics
5. Chapter-wise questions and answers on biology
6. Chapter-wise questions and answers on economy
7. Chapter-wise questions and answers on network theory
8. Chapter-wise questions and answers on miscellaneous