1. In a certain code language, “COME” is written as “$7K%” and “BEAM” is written as “5%*K” . How is “BOMB” written in that code ?

  1. 5$%5
  2. $7K$
  3. 57K5
  4. %5%7K
View Answer

Answer: Option(C).


Memory: No memory available.

2. If “SQUARE” is coded as “QSAUER”, then how is “CIRCLE” coded ?

  1. CRIELC
  2. CCRILE
  3. CILRCE
  4. RCICLE
View Answer

Answer: Option(C).


Memory: No memory available.

3. In a certain code “INDIA” is written as “#0∞#∞” and BHARAT is written as “©⊗∞☉∞ß” . Then how the word “HINDI” be written in that code ?

  1. ⊗ß0∞#
  2. #∞0ß⊗
  3. *⊗#0∞#
  4. ⊗#∞0#
View Answer

Answer: Option(C).


Memory: No memory available.

4. In a certain code, if “DEMOCRACY” is written as “YCARCOMED” . How will the word “PRESIDENT” be coded ?

  1. TNEDISERP
  2. EIETPRSDN
  3. NDSPRTEIE
  4. RSCNPEIET
View Answer

Answer: Option(A).


Memory: No memory available.

5. In a certain code language “ENTRY” is coded as 12245 and “STEADY” is coded as 921785, then state which of the following is the correct code for the word “SEDATE” ?

  1. 614781
  2. 814195
  3. 954185
  4. 918721
View Answer

Answer: Option(D).


Memory: No memory available.

6. If “MADE” is coded as “12226” and “BAD” is coded as “122” . Then how will “DECK” be coded ?

  1. 44412
  2. 26201
  3. 26212
  4. 24212
View Answer

Answer: Option(C).


Memory: No memory available.

7. In a certain code “15789” is written as “EGKPT” and “2246” is written as “ALUR” . How is 22549 be written in that code ?

  1. ALGRT
  2. ALGUT
  3. ALEUT
  4. ALGTU
View Answer

Answer: Option(B).


Memory: No memory available.

8. In a certain code “FEAR” is written as “+×÷*” and “READ” is written as “*×÷$” . How is “FADE” written in that code ?

  1. ÷$+×
  2. $÷+*
  3. +÷$×
  4. ×÷+$
View Answer

Answer: Option(C).


Memory: No memory available.

9. In a certain code “MONKEY” is written as “LPMLDZ”, how will “STROKE” be written ?

  1. RUQPJF
  2. RUQWLD
  3. TSSNLD
  4. RUQFJP
View Answer

Answer: Option(A).


Memory: No memory available.

10. In a certain code “CONCERT” is written as “CNEROCT”. How will “SMARTER” be written in that language ?

  1. RATMESR
  2. RETRAMS
  3. RATESMR
  4. RATEMSR
View Answer

Answer: Option(D).


Memory: No memory available.

Related Post

1. Units and Measurements Questions and Answers
2. Basic Computer Questions and Answers
3. Economic System Questions and Answers
4. Synonyms Questions and Answers
5. Classification of Organism Questions and Answers
6. Analogy Questions and Answers
7. Resistance Questions and Answers
8. Important Days Questions and Answers

Chapter-Wise Topic

1. Chapter-wise questions and answers on computer
2. Chapter-wise questions and answers on english
3. Chapter-wise questions and answers on reasoning
4. Chapter-wise questions and answers on physics
5. Chapter-wise questions and answers on biology
6. Chapter-wise questions and answers on economy
7. Chapter-wise questions and answers on network theory
8. Chapter-wise questions and answers on miscellaneous