1. Which one among the following does not belong to the same group or classification ?

  1. Inch
  2. Ounce
  3. Centimeter
  4. Yard
View Answer

Answer: Option(B).


Memory: Except ounce, the remaining three are units of length. Ounce is the unit of measuring weight.

2. Which one of the following does not fall under the same category ?

  1. Anxiety
  2. Worry
  3. Curiosity
  4. Inhibition
View Answer

Answer: Option(C).


Memory: Except curiosity, the remaining three are fall under the same category. While, curiosity meaning having a strong desire to know more about something.

3. Which one of the following does not fall under the same classification ?

  1. Jaundice
  2. Cancer
  3. Malaria
  4. Diagnose
View Answer

Answer: Option(D).


Memory: Jaundice, cancer, malaria are special types of disease while diagnose is a technique to find out particular disease.

4. Which one of the following does not fall under the same classification ?

  1. Book
  2. Index
  3. Chapter
  4. Glossary
View Answer

Answer: Option(A).


Memory: Except book, the remaining three are parts of a book. While book is a whole in itself.

5. Which one of the following does not fall under the same category ?

  1. Measles
  2. Rubella
  3. Smallpox
  4. Typhoid
View Answer

Answer: Option(D).


Memory: Measles, rubella, smallpox are caused by virus. While Typhoid is caused by bacteria

6. Which one of the following does not belong to the same group ?

  1. Myopia
  2. Cataract
  3. Glaucoma
  4. Headache
View Answer

Answer: Option(D).


Memory: Myopia, cataract, glaucoma are diseases related to eyes while headache is related to head.

7. Which one of the following does not belong to the same group ?

  1. Guiter
  2. Flute
  3. Cello
  4. Violin
View Answer

Answer: Option(B).


Memory: Guiter, violin, cello are stringed musical instrument while flute is a wind instrument.

8. Which one of the following does not fall under the same category ?

  1. Ear
  2. Nose
  3. Skin
  4. Liver
View Answer

Answer: Option(D).


Memory: Here, ear, nose, and skin are sensory organs whereas liver is not a sensory organ.

9. Which one of the following does not belong to the same group ?

  1. Tulip
  2. Jasmine
  3. Mariegold
  4. Bud
View Answer

Answer: Option(D).


Memory: Tulip, jasmine, mariegold are types of flowers while bud is the first step of a flower.

10. Which one of the following does not belong to the same group ?

  1. Cheese
  2. Curd
  3. Milk
  4. Butter
View Answer

Answer: Option(C).


Memory: Here except milk, the remaining are product of milk while milk is primary ingredient.

Related Post

1. Units and Measurements Questions and Answers
2. Basic Computer Questions and Answers
3. Economic System Questions and Answers
4. Synonyms Questions and Answers
5. Classification of Organism Questions and Answers
6. Analogy Questions and Answers
7. Resistance Questions and Answers
8. Important Days Questions and Answers

Chapter-Wise Topic

1. Chapter-wise questions and answers on computer
2. Chapter-wise questions and answers on english
3. Chapter-wise questions and answers on reasoning
4. Chapter-wise questions and answers on physics
5. Chapter-wise questions and answers on biology
6. Chapter-wise questions and answers on economy
7. Chapter-wise questions and answers on network theory
8. Chapter-wise questions and answers on miscellaneous