1. The term “logic board” was first coined by ?

  1. Microsoft
  2. IBM
  3. Apple
  4. Intel
View Answer

Answer: Option(C)


Memory: No memory is available.

2. CPU, Memory, and other computer peripherals are mounted on ?

  1. Veroboard
  2. Breadbroad
  3. Motherboard
  4. Daughterboard
View Answer

Answer: Option(C)


Memory: Motherboard is the main board and all the peripherals components connected to it through various ports, slots, buses, etc.

3. Motherboard are manufactured in a variety of shapes and sizes called ?

  1. RMS factor
  2. True factor
  3. Form factor
  4. All of the above
View Answer

Answer: Option(C)


Memory: Form factor is a dimension of motherboard which has length and width and comes in various forms. Generally, these dimensions are standardized by various manufacturing company, such as, IBM, Intel, VIA, etc.

Few examples of motherboard form factors are AT, ATX, Mini-ATX, Micro-ATX, Mini-ITX, Nano-ITX and so on.

4. Motherboard means specifically ?

  1. A PCB with expansion capabilities
  2. A PCB with no expansion capabilities
  3. A PCB with single capabilities
  4. None of the above
View Answer

Answer: Option(A)


Memory: A Motherboard is typically printed circuit board which has many ports and slots for connecting external devices to enhance its overall functionalities or features.

5. The __________ connects to lower-speed peripheral buses.

  1. USB
  2. Ethernet
  3. Southbridge
  4. All of the above
View Answer

Answer: Option(C)


Memory: The southbridge connects ethernet, USB, and audio devices.

6. Which of the following is largest motherboard manufacturing company ?

  1. Microsoft
  2. Asus
  3. Intel
  4. Linux
View Answer

Answer: Option(B)


Memory: No memory is available.

7. Specific pair of chips on the motherboard is known as ?

  1. Sockets
  2. Buses
  3. Slots
  4. Chipset
View Answer

Answer: Option(D)


Memory: A chipset normally comprises of northbridge and southbridge.

8. External devices are connected to the computer through __________.

  1. Sockets
  2. Plugs
  3. USB
  4. Both (A) and (B)
View Answer

Answer: Option(C)


Memory: USB stands for Universal Serial Bus, which is used to connect external peripheral devices to the motherboard.

9. The __________ links the CPU to very high speed devices.

  1. Southbridge
  2. Northbridge
  3. Motherboard
  4. GPU
View Answer

Answer: Option(B)


Memory: The northbridge typically links CPU, RAM, PCI-E and graphics controller.

10. A motherboard is also called ?

  1. Main board
  2. Circuit board
  3. Mobo
  4. All of the above
View Answer

Answer: Option(D)


Memory: No memory is available.

Related Post

1. Units and Measurements Questions and Answers
2. Basic Computer Questions and Answers
3. Economic System Questions and Answers
4. Synonyms Questions and Answers
5. Classification of Organism Questions and Answers
6. Analogy Questions and Answers
7. Resistance Questions and Answers
8. Important Days Questions and Answers

Chapter-Wise Topic

1. Chapter-wise questions and answers on computer
2. Chapter-wise questions and answers on english
3. Chapter-wise questions and answers on reasoning
4. Chapter-wise questions and answers on physics
5. Chapter-wise questions and answers on biology
6. Chapter-wise questions and answers on economy
7. Chapter-wise questions and answers on network theory
8. Chapter-wise questions and answers on miscellaneous