1. “National youth day” is celebrated on ?

  1. 21st February
  2. 12th January
  3. 4th January
  4. 2nd April
View Answer

Answers: Option(B).


Memory: National youth day is celebrated on 12th january every year in memory of Swami Vivekananda’s birthday.

2. “National Science Day” is celebrated on ?

  1. 8th March
  2. 28th February
  3. 15th May
  4. 4th June
View Answer

Answers: Option(B).


Memory: No memory available.

3. “World Water Day” is celebrated every year on ?

  1. 10th April
  2. 26th January
  3. 30th July
  4. 22nd March
View Answer

Answers: Option(D).


Memory: No memory available.

4. “World Environment Day” is clelebrated on ?

  1. 5th June
  2. 6th November
  3. 1st August
  4. 5th September
View Answer

Answers: Option(A).


Memory: No memory available.

5. “International Literacy Day” is clelebrated on ?

  1. 1st December
  2. 2nd January
  3. 25th June
  4. 8th September
View Answer

Answers: Option(D).


Memory: No memory available.

6. “Engineer’s Day” is celebrated every year on ?

  1. 15th September
  2. 15th January
  3. 20th March
  4. 29th November
View Answer

Answers: Option(A).


Memory: Engineer’s day is celebrated every year in memory of birthday of M. Vishweshwaraiya .

7. “World No Tobacco Day” is celebrated on ?

  1. 11th May
  2. 8th May
  3. 31st May
  4. 13th May
View Answer

Answers: Option(C).


Memory: No memory available.

8. “Valentine Day” is celebrated every year on ?

  1. 22nd March
  2. 26th January
  3. 1st August
  4. 14th February
View Answer

Answers: Option(D).


Memory: No memory available.

9. “Martyrs’ Day” is celebrated every year in India on ?

  1. 30th January
  2. 8th June
  3. 12th August
  4. 1st July
View Answer

Answers: Option(A).


Memory: No memory available.

10. “International Day of Yoga” is observed internationally on ?

  1. 21st October
  2. 21st June
  3. 21st July
  4. 21st April
View Answer

Answers: Option(A).


Memory: No memory available.

Related Post

1. Units and Measurements Questions and Answers
2. Basic Computer Questions and Answers
3. Economic System Questions and Answers
4. Synonyms Questions and Answers
5. Classification of Organism Questions and Answers
6. Analogy Questions and Answers
7. Resistance Questions and Answers
8. Important Days Questions and Answers

Chapter-Wise Topic

1. Chapter-wise questions and answers on computer
2. Chapter-wise questions and answers on english
3. Chapter-wise questions and answers on reasoning
4. Chapter-wise questions and answers on physics
5. Chapter-wise questions and answers on biology
6. Chapter-wise questions and answers on economy
7. Chapter-wise questions and answers on network theory
8. Chapter-wise questions and answers on miscellaneous