Directions: A word (all in capital) along with four options is given below. You need to choose the appropriate synonyms for the given word among the below choices.

1. Synonyms for COMFORTABLE is –

  1. Boring
  2. Tiresome
  3. Pleasant
  4. Exhausting
View Answer

Answer: Option(C).


Memory: Comfortable means, a state of physical pleasure and quietness.

2. Synonyms for TEDIOUS is –

  1. Pleasant
  2. Eventful
  3. Tiresome
  4. Interesting
View Answer

Answer: Option(C).


Memory:Tedious meaning, too long, slow, tiresome, or monotonous.

3. Synonyms for FICTIOUS is –

  1. Authentic
  2. Truthful
  3. Genuine
  4. Imaginary
View Answer

Answer: Option(D).


Memory:Fictious meaning, not real or true.

4. Synonyms for BARBAROUS is –

  1. Inoffensive
  2. Merciful
  3. Civilized
  4. Vulgar
View Answer

Answer: Option(D).


Memory:Barbarous meaning, primitive or uncivilized.

5. Synonyms for SPURIOUS is –

  1. Phony
  2. True
  3. Genuine
  4. Real
View Answer

Answer: Option(A).


Memory:Spurous meaning something which is not true or fake.

6. Synonyms for ESSENTIAL is –

  1. Vital
  2. Auxilary
  3. Capricious
  4. Vivacious
View Answer

Answer: Option(A).


Memory: Essential means, something which is absolutely necessary or extremely important.

7. Synonyms for TRIVIAL is –

  1. Pertinent
  2. Worthwhile
  3. Negligible
  4. Significant
View Answer

Answer: Option(C).


Memory:Trivial meaning, something having little value or importance.

8. Synonyms for HARMONIOUS is –

  1. Discordant
  2. Amicable
  3. Harsh
  4. Dissonant
View Answer

Answer: Option(B).


Memory:Harmonious meaning something which is not discordant or tuneful.

9. Synonyms for FICKLE is –

  1. Steady
  2. Reliable
  3. Unstable
  4. Cognizant
View Answer

Answer: Option(C).


Memory: Fickle meaning something which is changing frequently, especially as regarded one’s loyalties or affectious.

10. Synonyms for INDISPENSABLE is –

  1. Essential
  2. Unnecessary
  3. Superfluous
  4. Auxilary
View Answer

Answer: Option(A).


Memory: Indispensable meaning something which is absolutely necessary.

Related Post

1. Units and Measurements Questions and Answers
2. Basic Computer Questions and Answers
3. Economic System Questions and Answers
4. Synonyms Questions and Answers
5. Classification of Organism Questions and Answers
6. Analogy Questions and Answers
7. Resistance Questions and Answers
8. Important Days Questions and Answers

Chapter-Wise Post

1. Chapter-wise questions and answers on computer
2. Chapter-wise questions and answers on english
3. Chapter-wise questions and answers on reasoning
4. Chapter-wise questions and answers on physics
5. Chapter-wise questions and answers on biology
6. Chapter-wise questions and answers on economy
7. Chapter-wise questions and answers on network theory
8. Chapter-wise questions and answers on miscellaneous

Our Social Pages