1. One who hates woman is known as ?

  1. Infallible
  2. Anarchist
  3. Misogynist
  4. None of the above
View Answer

Answer: Option(C).


Memory: No memory available.

2. The custom of having more than one wife is called ?

  1. Matrimony
  2. Bigamy
  3. Polygamy
  4. Monogamy
View Answer

Answer: Option(C).


Memory: No memory available.

3. Commencement of words with the same letter is known as ?

  1. Alliteration
  2. Transformed Epithet
  3. Pun
  4. Oxymoron
View Answer

Answer: Option(A).


Memory: No memory available.

4. To examine one’s own thoughts and feelings is called ?

  1. Introspection
  2. Retrospection
  3. Meditation
  4. Reflection
View Answer

Answer: Option(A).


Memory: No memory available.

5. Person who believes “god is everything and everything is god” is called ?

  1. Pantheist
  2. Agnostic
  3. Theist
  4. Pantechnicon
View Answer

Answer: Option(A).


Memory: No memory available.

6. A house for storing grains is called ?

  1. Store
  2. Godown
  3. Cellar
  4. Granary
View Answer

Answer: Option(D).


Memory: No memory available.

7. Government run by inexperienced person is known as ?

  1. Anthropologist
  2. Paleontology
  3. Psephologist
  4. Orthography
View Answer

Answer: Option(C).


Memory: No memory available.

8. Anything written in a letter after it is signed called ?

  1. Posthumously
  2. Postscript
  3. Pedantic
  4. Palindrome
View Answer

Answer: Option(B).


Memory: No memory available.

9. Absence of rule or law or government is called ?

  1. Autocracy
  2. Democracy
  3. Anarchy
  4. Aristocracy
View Answer

Answer: Option(C).


Memory: No memory available.

10. A person or thing that is likely to cause harm knowns as ?

  1. Goodwill
  2. Blessing
  3. Menace
  4. Cordial
View Answer

Answer: Option(C).


Memory: No memory available.

Related Post

1. Units and Measurements Questions and Answers
2. Basic Computer Questions and Answers
3. Economic System Questions and Answers
4. Synonyms Questions and Answers
5. Classification of Organism Questions and Answers
6. Analogy Questions and Answers
7. Resistance Questions and Answers
8. Important Days Questions and Answers

Chapter-Wise Post

1. Chapter-wise questions and answers on computer
2. Chapter-wise questions and answers on english
3. Chapter-wise questions and answers on reasoning
4. Chapter-wise questions and answers on physics
5. Chapter-wise questions and answers on biology
6. Chapter-wise questions and answers on economy
7. Chapter-wise questions and answers on network theory
8. Chapter-wise questions and answers on miscellaneous

Our Social Pages