Directions: A word (all in capital) along with four options is given below. You need to choose the appropriate antonyms for the given word among the below choices.

1. Antonyms for AGGRESSIVE is –

  1. Destructive
  2. Calm
  3. Intrusive
  4. Attacking
View Answer

Answer:Option(B).


MEMORY: Someone or something that shows a lot of energy and has a strong impact.

2. Antonyms for BENEVOLENT is –

  1. Caring
  2. Generous
  3. Humane
  4. Merciless
View Answer

Answer:Option(D).


MEMORY: Someone who does goos deeds or shows goodwill.

3. Antonyms for CONTRADICTORY is –

  1. Conflicting
  2. Reconciled
  3. Inconsistent
  4. Paradoxial
View Answer

Answer:Option(B).


MEMORY: Contradictory means to say or do something to the opposite or take an opposite view.

4. Antonyms for DIPLOMATIC is –

  1. Concilatory
  2. Strategic
  3. Tactless
  4. Gracious
View Answer

Answer:Option(C).


MEMORY: Using or marked by tact in dealing with sensitive matters or people.

5. Antonyms for CONVEX is –

  1. Transparent
  2. Dense
  3. Opaque
  4. Concave
View Answer

Answer:Option(D).


MEMORY: No memory available.

6. Antonyms for LENIENT is –

  1. Strict
  2. Generous
  3. Defensive
  4. Helpful
View Answer

Answer:Option(A).


MEMORY: Lenient meaning showing tolerance and mercy when someone does something wrong.

7. Antonyms for SULTRY is –

  1. Muggy
  2. Frigid
  3. Soggy
  4. Sticky
View Answer

Answer:Option(B).


MEMORY: Sultry meaning having a high or higher than desirable temperature.

8. Antonyms for SPONTANEOUS is –

  1. Casual
  2. Instinctive
  3. Natural
  4. Deliberate
View Answer

Answer:Option(D).


MEMORY: Spontaneous meaning said or done without having been planned in advance.

9. Antonyms for DIFFER is –

  1. Vary
  2. Concur
  3. Alter
  4. Digress
View Answer

Answer:Option(B).


MEMORY: Differ meaning the quality of being unlike or dissimilar.

10. Antonyms for PRECIPITATE is –

  1. Push
  2. Create
  3. Aggravate
  4. Defer
View Answer

Answer:Option(D).


MEMORY: Precipitate means, something that occurs suddenly without any indication.

Related Post

1. Units and Measurements Questions and Answers
2. Basic Computer Questions and Answers
3. Economic System Questions and Answers
4. Synonyms Questions and Answers
5. Classification of Organism Questions and Answers
6. Analogy Questions and Answers
7. Resistance Questions and Answers
8. Important Days Questions and Answers

Chapter-Wise Post

1. Chapter-wise questions and answers on computer
2. Chapter-wise questions and answers on english
3. Chapter-wise questions and answers on reasoning
4. Chapter-wise questions and answers on physics
5. Chapter-wise questions and answers on biology
6. Chapter-wise questions and answers on economy
7. Chapter-wise questions and answers on network theory
8. Chapter-wise questions and answers on miscellaneous

Our Social Pages