1. The arrangement of the elements of a communication network is known as ?

  1. Transport topology
  2. Network topology
  3. Data topology
  4. All of the above
View Answer

Answer: Option(B).


Memory: No memory available.

2. The two basic category of network topology are ?

  1. Physical and Logical Topology
  2. Physical and Transmission Topology
  3. Logical and Network Topology
  4. Transmission and Network Topology
View Answer

Answer: Option(A).


Memory: No memory available.

3. An electronic device that is attached to a network and capable of receiving and transmitting information over a communication channel is called ?

  1. Junction
  2. Link
  3. Node
  4. Group
View Answer

Answer: Option(C).


Memory: No memory available.

4. A computer hardware that provides a computer with ability to access the transmission media over a network is ?

  1. Graphics Card
  2. Sound Card
  3. NIC
  4. Punch Card
View Answer

Answer: Option(C).


Memory: No memory available.

5. A computer network made up of an interconnection of local area network within a limited geographical area is called ?

  1. Metropolitan area network
  2. Campus area network
  3. Virtual private network
  4. None of the above
View Answer

Answer: Option(B).


Memory: No memory available.

6. Repeater works on which layers of OSI model ?

  1. Physical Layer
  2. Application Layer
  3. Datalink Layer
  4. Transport Layer
View Answer

Answer: Option(A).


Memory: No memory available.

7. A computer network in which interconnected nodes share resources amongst each other without the use of a centralized administrative system is ?

  1. A client-server network
  2. A star network
  3. Peer to peer network
  4. Ring network
View Answer

Answer: Option(C).


Memory: No memory available.

8. A networking device that forwards data packets between computer networks is ?

  1. Repeater
  2. Router
  3. Hub
  4. Modem
View Answer

Answer: Option(B).


Memory: No memory available.

9. A network topology in which each node connects to exactly two other nodes side by side and thus form a single pathway for data transmission is called ?

  1. Star topology
  2. Ring topology
  3. Bus topology
  4. Mesh topology
View Answer

Answer: Option(B).


Memory: No memory available.

10. A ring topology can be –

  1. Unidirectional
  2. Bi-directional
  3. Both and [B]
  4. None of the above
View Answer

Answer: Option(C).


Memory: No memory available.

Related Post

1. Units and Measurements Questions and Answers
2. Basic Computer Questions and Answers
3. Economic System Questions and Answers
4. Synonyms Questions and Answers
5. Classification of Organism Questions and Answers
6. Analogy Questions and Answers
7. Resistance Questions and Answers
8. Important Days Questions and Answers

Chapter-Wise Topic

1. Chapter-wise questions and answers on computer
2. Chapter-wise questions and answers on english
3. Chapter-wise questions and answers on reasoning
4. Chapter-wise questions and answers on physics
5. Chapter-wise questions and answers on biology
6. Chapter-wise questions and answers on economy
7. Chapter-wise questions and answers on network theory
8. Chapter-wise questions and answers on miscellaneous