6. Repeater works on which layers of OSI model ?

[A] Physical Layer

[B] Application Layer

[C] Datalink Layer

[D] Transport Layer

View Answer

ANSWER: Option(A).


MEMORY: No memory available.

7. A computer network in which interconnected nodes share resources amongst each other without the use of a centralized administrative system is ?

[A] A client-server network

[B] A star network

[C] Peer to peer network

[D] Ring network

View Answer

ANSWER: Option(C).


MEMORY: No memory available.

8. A networking device that forwards data packets between computer networks is ?

[A] Repeater

[B] Router

[C] Hub

[D] Modem

View Answer

ANSWER: Option(B).


MEMORY: No memory available.

9. A network topology in which each node connects to exactly two other nodes side by side and thus form a single pathway for data transmission is called ?

[A] Star topology

[B] Ring topology

[C] Bus topology

[D] Mesh topology

View Answer

ANSWER: Option(B).


MEMORY: No memory available.

10. A ring topology can be –

[A] Unidirectional

[B] Bi-directional

[C] Both [A] and [B]

[D] None of the above

View Answer

ANSWER: Option(C).


MEMORY: No memory available.

11. A network topology in which nodes are directly connected to a common half-duplex link called ?

[A] Mesh topology

[B] Bus topology

[C] Star topology

[D] Ring topology

View Answer

ANSWER: Option(B).


MEMORY: No memory available.

12. In digital communication system, the number of symbol changes, waveform changes, or signaling events accross the transmission medium per unit time is called ?

[A] Symbol rate

[B] Baud rate

[C] Modulation rate

[D] All of the above

View Answer

ANSWER: Option(D).


MEMORY: No memory available.

13. An electronic device in communication channel that increases the power of incoming signal and retransmit for further travel is called ?

[A] Switch

[B] Hub

[C] Repeater

[D] None of the above

View Answer

ANSWER: Option(C).


MEMORY: No memory available.

14. A network topology in which each host is connected to a central hub is known as ?

[A] Star network

[B] Bus network

[C] Mesh network

[D] None of the above

View Answer

ANSWER: Option(A).


MEMORY: No memory available.

15. An electronic device that allows bi-directional communication over a single path is called ?

[A] Simplexer

[B] Duplexer

[C] Transmitter

[D] Repeater

View Answer

ANSWER: Option(B).


MEMORY: No memory available.