1. A network topology in which hosts are directly connected to a common half-duplex link called ?

  1. Mesh topology
  2. Bus topology
  3. Star topology
  4. Ring topology
View Answer

Answer: Option(B).


Memory: As in bus topology, hosts are directly connected to a common link, addition and removal of network peripherals is very easy. It is best suitable for small network.

2. In digital communication system, the number of symbol changes, waveform changes, or signaling events accross the transmission medium per unit time is called ?

  1. Symbol rate
  2. Baud rate
  3. Modulation rate
  4. All of the above
View Answer

Answer: Option(D).


Memory: No memory available.

3. An electronic device in communication channel that increases the power of incoming signal and retransmit for further travel is called ?

  1. Switch
  2. Hub
  3. Repeater
  4. None of the above
View Answer

Answer: Option(C).


Memory: Since the communication channels in computer network become too much lengthy, results in, a significant amount of power loss is noticed. Repeater is implemented to boost up the power level of the signal for rest of the travelling.

4. A network topology in which each host is connected to a central hub is known as ?

  1. Star network
  2. Bus network
  3. Mesh network
  4. None of the above
View Answer

Answer: Option(A).


Memory: As in star topology, all the hosts are connected to a central hub, causing cable length becomes lengthy for each host to connect.

5. An electronic device that allows bi-directional communication over a single path is called ?

  1. Simplexer
  2. Duplexer
  3. Transmitter
  4. Repeater
View Answer

Answer: Option(B).


Memory: Cell phone is an example of full-duplex while walkie talkie is an example of half-duplex.

6. A hybrid network topology in which star networks are interconnected via bus networks is known as ?

  1. Tree network
  2. Ring network
  3. Mesh network
  4. None of the above
View Answer

Answer: Option(A).


Memory: No memory available.

7. A private network across a public network and enables users to send and receive data across shared or public networks as if their computing devices were directly connected to the private network is called ?

  1. Local area network
  2. Wide area network
  3. Virtual private network
  4. Public network
View Answer

Answer: Option(C).


Memory: In virtual private network, an encrypted tunnel is made to communicate with remote host secretly. It is generally used for confidential purposes.

8. The private network connection is established using an encrypted layer is called ?

  1. Hypertext protocol
  2. Tunnelling protocol
  3. Internet protocol
  4. None of the above
View Answer

Answer: Option(B).


Memory: No memory available.

9. A computer network for interconnecting devices centered on an individual person’s workspace is ?

  1. Personal area network
  2. Metropolitan area network
  3. Campus network
  4. Wide area network
View Answer

Answer: Option(A).


Memory: No memory available.

10. An electronic device that receives a network signal and cleans it out of unnecessary noise and regenerates it called ?

  1. Router
  2. Transmitter
  3. Repeater
  4. Modem
View Answer

Answer: Option(C).


Memory: No memory available.

Related Post

1. Units and Measurements Questions and Answers
2. Basic Computer Questions and Answers
3. Economic System Questions and Answers
4. Synonyms Questions and Answers
5. Classification of Organism Questions and Answers
6. Analogy Questions and Answers
7. Resistance Questions and Answers
8. Important Days Questions and Answers

Chapter-Wise Topic

1. Chapter-wise questions and answers on computer
2. Chapter-wise questions and answers on english
3. Chapter-wise questions and answers on reasoning
4. Chapter-wise questions and answers on physics
5. Chapter-wise questions and answers on biology
6. Chapter-wise questions and answers on economy
7. Chapter-wise questions and answers on network theory
8. Chapter-wise questions and answers on miscellaneous